landhuis te koop te Oud-Turnhout

ref.: 1113 TCV

aantal slaapkamers
5
aantal badkamers
4
Oppervlakte
1000 m²

€ 1.950.000

Steenweg op Ravels 277 - 2360 Oud-Turnhout

Deze hoeve met bijgebouwen uit de 19de eeuw is eind 1990 door een architectenbureau totaal nieuw opgebouwd met behoud van de oude balkenconstructie. In 2005 en 2008 heeft de hoeve een verdere ingrijpende verbouwing ondergaan waardoor er meer wooncomfort en de mogelijkheid om kantoor en paardenhobby aan huis te houden is gecreëerd. Door aankoop van omliggende percelen is een totaal grondoppervlak van 19.615m² ontstaan waar nog enkele zeer mooie oude bomen op te vinden zijn. Zo wordt de lange oprijlaan omzoomd door oude eiken. Een gedeelte van de tuin en het erf is onder architectuur opnieuw aangelegd, een recenter aangekocht perceel is grotendeels gerooid maar moet nog her-aangelegd worden.  De hoeve is rond twee 'binnentuinen' gebouwd, en deelt een stuk van een buitenmuur met het aangrenzende buurpand. Dit heeft echter geen enkele invloed op de privacy op het domein.

Ruime inkomhal op blauwe hardsteen met sfeervolle 'kloostertrap' naar de verdieping. Riante woonkeuken in moderne landelijke stijl (ca 70m²) met kachel en veel kastruimte. Woonkamer met zicht op oude balken tot in de nok, massief eiken parket (geschuurd), open haard en grote raampartijen die uitkijken op de tuin en de achterliggende weilanden. Verder de ouderslaapkamer met badkamer en dressing en een kantoor dat bereikbaar is vanuit de inkom.  Via een doorgang in de inkom bereikt de een zeer sfeervolle study op eiken parket, een berging of archiefruimte en manshoge kelder. Op de verdieping is er nog een ruimte die momenteel in gebruik is als studio voor au pair (eventueel in te richten als groter kantoor gedeelte). Via diezelfde doorgang kan u ook naar de zadelkamer en het stalgedeelte. De stal bestaat uit een hoge, frisse ruimte met 3 ruime paardenboxen met buitenluik, 2 kleinere boxen en een wasplaats met mengdouche. Buiten is alles omheind met hoogwaardig hout en schrikdraad. Het weiland (ca 1 ha.), rijbak (20x60m) en trainingsmolen zijn allen gedraineerd en het hele jaar goed te gebruiken. De rijbaan is tevens voorzien van professionele lichtmasten. Vanuit het domein is op korte afstand natuurpark de Liereman en een manège met indoor faciliteiten te paard te bereiken.  Op de verdieping 3 ruime slaapkamers, een ruimte met kijk op de keuken (thans in gebruik als speelkamer/tv kamer), een badkamer met wasmeubel, douche en wc, een 2e badkamer met wasmeubel, ligbad en inloop-douche, een apart toilet en opbergkamer. Alle ruimtes zijn tot de nok open gelaten en hebben zicht op de sfeervolle oude balken.

Bijzonderheden:  - Verwarming op aardgas met aparte circuits  - Dubbel isolerend glas in alle ruimtes - Dak geïsoleerd  - Alarminstallatie - De elektriciteit is volledig conform.Details

Grond opp.
ca. 19615 m²
Gevelbreedte
0.0 m
Straatbreedte
0.0 m
Slaapkamers
5
Badkamers
4
Garages
Ja
Referentie nr.
1113 TCV
Kadastraal inkomen
€ 2888
EPC
156 kWh/m²
EPC code
1338001

Vlaamse Codex R.O.

Stedenbouwkundige vergunningen
Ja
Bestemming
landschappelijk waardevol agrarisch gebied
Dagvaardingen
Nee
Rechterlijke uitspraken
Nee
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Overstromingsgebied
Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied

Uw contactpersoon

Constantin Vermeulen

Constantin Vermeulen

Bel Constantin mail Constantin

Regio Turnhout

Maandag t/m. donderdag: 9.00 tot 18.00 uur
Vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: 10.00u tot 14.00u en na afspraak

Grote Markt 22
2300 Turnhout
+32 (0)14-22.42.00
turnhout@deboerenpartners.be


Meer info of een bezoek?

Gelieve het juiste antwoord aan te vinken, zodat wij onze website veilig kunnen houden