fb pixel

Immoscoop vs. traditionele immosites

11-12-2017

Heb je ze al gezien: de IMMOSCOOP labels op de makelaarsborden? IMMOSCOOP is het platform dat in 2016 opgericht werd en nu zonder twijfel een gevestigde waarde is geworden in vastgoedland. Hoe komt het dat er – in tegenstelling tot bij de traditionele immosites – zo’n positieve sfeer rond deze jonge vastgoedsite hangt? Wij geven jullie 8 redenen:

 

 

  1. IMMOSCOOP IS EEN INITIATIEF VAN DE VASTGOEDMAKELAARS

Het is voor velen verrassend, maar IMMOSCOOP is een initiatief van concurrerende vastgoedmakelaars. De Boer & Partners is één van de drijvende krachten geweest van bij aanvang.

De coöperatieve vennootschap is gegroeid uit een frustratie die bij veel vastgoedmakelaars leefde. De wil om het anders te doen dan de traditionele immosites werd zo groot, dat de oprichting van IMMOSCOOP een logische en zelfs cruciale stap was.

De aangesloten leden blijven concurrenten in het veld, maar binnen de coöperatie heerst het gelijkheidsbeginsel. Iedereen heeft inspraakmogelijkheid bij de beslissingen die genomen worden. De vastgoedmakelaars willen dit verhaal samen tot een succes maken. Dankzij de nauwe samenwerking is een heel nieuwe vibe en een grote vorm van collegialiteit in de vastgoedwereld ontstaan.

Dat IMMOSCOOP een initiatief is van vastgoedmakelaars, is ook voor de websitebezoeker een groot voordeel. De aangesloten leden kennen hun markt immers als geen ander. Ze weten waar u als koper, verkoper, huurder of verhuurder belang aan hecht. Dankzij hun gezamenlijke inzet en kennis lanceerden ze met IMMOSCOOP een unieke site binnen het bestaand Belgisch vastgoedlandschap.

 

 

  1. IMMOSCOOP BIEDT PRIMEURS AAN

IMMOSCOOP is de immosite voor het meest recente vastgoedaanbod. Hoe ze dit kunnen garanderen? IMMOSCOOP makelaars plaatsen hun aanbod de eerste maand exclusief op de eigen website en op www.immoscoop.be. Wanneer het pand na die eerste maand niet verkocht werd, plaatsen de vastgoedmakelaars het ook op de traditionele immosites, zoals Immoweb. IMMOSCOOP is dus een uniek platform waar panden, ver voor andere portaalsites, in primeur ontdekt kunnen worden.

Ontvang je graag de vastgoedprimeurs rechtstreeks in je mailbox? Dan kan je hier laten weten wat je zoekwensen zijn! 

 

 

  1. IMMOSCOOP HEEFT GEEN WINSTMODEL

Het succes en de groei van IMMOSCOOP steunt volledig op de voortdurende inzet van de aangesloten vastgoedmakelaars. De vastgoedsite zal ook nooit verkocht worden. IMMOSCOOP is en blijft eigendom van het collectief. In tegenstelling tot bij de traditionele immosites ligt de focus van de IMMOSCOOP leden dus 100% op het aanbieden van vastgoedprimeurs, niet op het maken van winst.

 

 

  1. IMMOSCOOP IS GEBRUIKSVRIENDELIJK

Ben je op zoek naar een nieuw eigendom? Als je al een kijkje hebt genomen op www.immoscoop.be, dan heb je waarschijnlijk gezien dat IMMOSCOOP een heel overzichtelijke en rustige immosite is.

Er wordt geen gebruik gemaakt van advertenties. Je wordt als kandidaat-koper dus niet afgeleid door banners, pop-ups, logo’s en andere onbelangrijke en storende info. Je krijgt snel een overzicht van het aanbod dat aan jouw zoekwensen voldoet. Er worden bovendien voortdurend nieuwe tools ontwikkeld om websitebezoekers beter te informeren en de gebruikservaring te optimaliseren.

Deze strategie betekende een omwenteling in de vastgoedmarkt. IMMOSCOOP wil een tegengewicht bieden aan het overaanbod aan immosites die elkaar proberen te overtroeven met allerlei toeters en bellen waardoor de essentie dreigt verloren te gaan.

 

 

  1. IMMOSCOOP GROEIT RAZENDSNEL

De jonge portaalsite kent maandelijks een zeer aanzienlijke groei. Vandaag, begin december 2017, telt IMMOSCOOP meer dan 300 leden (goed voor ca. 500 makelaarskantoren) die samen meer dan 33.000 panden aanbieden.

Ook de bezoekersaantallen, het aantal paginaweergaven, het aantal aanvragen en het aantal kliks naar de immosites gaan in sterk stijgende lijn. Van deze resultaten hadden wij bij aanvang niet durven dromen. Er werden de laatste jaren immers veel nieuwe immosites opgericht. Dus waarom zou IMMOSCOOP het wel goed doen, terwijl enkele nieuwe vastgoedsites ondertussen de handdoek al in de ring moesten gooien? Ook bij de gevestigde traditionele immosites gaat de komst van IMMOSCOOP niet onopgemerkt voorbij en krijgen hun klassieke doelstellingen en strategieën een flinke knauw.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze snelle groei te danken is aan de dagelijkse inspanningen van alle aangesloten leden. De IMMOSCOOP makelaars zetten hun eigen kanalen in om IMMOSCOOP te promoten: onze makelaarsborden, etalages, nieuwsbrieven, websites, social media kanalen, print advertenties, blogs, flyers,… worden volop ingezet om IMMOSCOOP naar buiten te brengen.

 

 

  1. IMMOSCOOP IS EEN BETAALBARE PORTAALSITE

IMMOSCOOP biedt een antwoord aan de steeds stijgende tarieven van de marktleiders zoals Immoweb. Onze marketingbudgetten gingen voor meer dan 70% naar deze traditionele portaalsites.

Dankzij de komst van IMMOSCOOP hebben wij en alle andere leden een heel betaalbare immosite ter beschikking om de eigendommen aan te bieden. We besparen kosten omdat veel eigendommen in de eerste maand verkocht worden en niet meer op de traditionele portaalsites gepubliceerd moeten worden. We besparen bovendien kosten omdat we een selectie gemaakt hebben en onze panden nog maar op een heel beperkt aantal websites aanbieden.

We zijn met andere woorden tot de zeer fijne conclusie gekomen dat de aanwezigheid van de dure portaalsites helemaal niet zo belangrijk is voor het succes van de verkoop. Het afkicken van de verslaving blijkt vaak veel makkelijker dan eerst gevreesd. Vastgoedmakelaars kunnen het vrijgekomen marketingbudget investeren in hun eigen kanalen, en zo hun cliënten nog beter bijstaan.

 

 

  1. IMMOSCOOP CREËERT TWEE LANCERINGSMOMENTEN

Ga je verkopen? Dankzij IMMOSCOOP kan jouw vastgoedmakelaar twee lanceringsmomenten creëren. Tijdens de eerste lancering wordt jouw eigendom op IMMOSCOOP en op de kanalen van de makelaar (website, social media, print advertenties, etalage, mailing, etc.) aangeboden. Wanneer jouw pand na één maand niet verkocht is, schakelt je makelaar de andere immosites in en wordt dus een tweede lanceringsmoment gecreëerd.

Deze twee lanceringsmomenten hebben twee grote voordelen tijdens het verkoopstraject. Makelaars vermijden enerzijds dat ze alle leads in de eerste maand binnenhalen en dat de verkoop nadien stilvalt. Kandidaat-kopers zullen anderzijds een onderhandelingsneller willen afronden, omdat ze beseffen dat een nieuwe reeks kandidaat-kopers wordt bereikt wanneer het pand op andere websites verschijnt. Ze willen beslissen vooraleer de groep concurrenten groter wordt.

 

 

  1. IMMOSCOOP BIEDT ACCURATE INFO AAN

Enkele jaren geleden zagen we het aantal “scrapers” in vastgoedland toenemen. Deze spelers kopieerden en publiceerden onze content en data ongevraagd, met kwaliteitsverlies en ontevreden klanten tot gevolg. Onze makelaars gaan dagelijks de baan op om eigendommen in verkoop te brengen, om een mooie en diverse portefeuille te kunnen aanbieden. Het was daarom enorm frustrerend dat deze gegevens zomaar overgenomen en doorgezet werden.

Dankzij IMMOSCOOP hebben vastgoedmakelaars opnieuw controle gekregen over hun eigen content. En dat is ook positief voor alle IMMOSCOOP bezoekers. Aangezien wij onze data en knowhow rechtstreeks doorzetten op IMMOSCOOP, zijn we er zeker van dat de info up-to-date en accuraat is. In dat opzicht is IMMOSCOOP een unicum in de huidige wildgroei van data-verhandeling.

 

Deze 8 punten maken van IMMOSCOOP zo’n sterk verhaal. Een verhaal waar we elke dag maar al te graag aan meewerken!

 

Uiteraard is IMMOSCOOP net zoals elke andere portaalwebsite een hulpmiddel om enkele aanbiedingen te selecteren die uw interesse kunnen hebben. 1 telefoontje met 1 van onze 17 kantoren in de regio waar u wilt kopen of huren, maar ook waar u wilt verkopen of verhuren, zal ervoor zorgen dat 1 van onze makelaars u met plezier wegwijs wil maken in het grote aanbod. Klik HIER om het kantoor van De Boer & Partners te zoeken dat het dichtst bij uw regio ligt.