fb pixel

Wat is de beste periode om je huis te verkopen?

18-02-2020

Denkt u erover na om uw huis te verkopen, maar vraagt u zich af wat de beste periode is om dat te doen?

Er zijn periodes waarin meer mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning en wanneer er dus meer vraag is. Dat zijn de beste periodes om uw huis te verkopen.

We overlopen de 2 beste periodes: de lente en de zomer.

Uw huis verkopen in de lente

Het begin van de lente is de beste periode om uw woning te verkopen. Dat heeft zowel psychologische als praktische redenen!

  • Zonlicht

In het zonlicht ziet een woning er mooier en gezelliger uit en de tuin staat in bloei. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat men meer energie heeft en ook meer zin heeft in iets nieuws.

  • Verhuizen tijdens de schoolvakantie

Mensen met kinderen kopen graag vóór de zomer een nieuw huis met het nieuwe schooljaar in het achterhoofd.

Want stel dat kinderen moeten wisselen van school door de verhuizing, dan wilt u dit niet in het midden van het schooljaar.

Wanneer u een huis koopt in de lente, dan passeert de akte tijdens de zomervakantie en kunt u in alle rust verhuizen met uw kinderen.

Uw huis verkopen in de zomer

U hoort vaak dat een huis verkopen in de zomer geen goed idee is omdat iedereen op vakantie is.

Maar toch is het een van de beste periodes om uw huis te verkopen. Hieronder lichten we dit toe.

  • Maak uw huis vindbaar

Omdat men er vanuit gaat dat de zomer geen goede periode is om uw huis te verkopen, zullen er minder woningen te koop staan.

Door op dat moment uw huis aan te bieden, maakt u uw woning vindbaarder voor potentiële kopers.

  • Lichtste periode

De dagen duren veel langer, dus u kunt kandidaat-kopers ook ’s avonds ontvangen. Zo krijgen zij meteen een goed idee van hoe het is om hier de zomeravonden door te brengen. 

Het goede weer zorgt er ook voor dat mensen gelukkiger zijn, een mooi moment om bezoekers te overtuigen van de pluspunten van uw woning.

Uw huis verkopen in de herfst of de winter

De herfst kan een goede en een slechte periode zijn om uw huis te verkopen.

In het geval van een warme nazomer is het perfect mogelijk om uw huis te verkopen. Maar hou er wel rekening mee dat de dagen beginnen korten en het echt schitterende weer afloopt. Daarnaast is het schooljaar begonnen, waardoor veel mensen minder geneigd zijn om een huis te kopen.

De maand december, de start van de winter, is doorgaans een minder goede periode om uw huis te verkopen.

Ten eerste zijn de feestdagen in aantocht. Die gaan gepaard met veel drukte, veel winkelen en veel familiefeestjes. Weinigen hebben dan zin om de aankoop van een huis daarbij te nemen.

Maar de dagen zijn ook donkerder. U ontvangt potentiële kopers dus niet in ideale omstandigheden. Wat u dan kunt doen is foto’s tonen van uw huis tijdens de zonnige zomer. Maar echt ideaal is dat ook niet.

Uw huis verkopen?

Wilt u binnenkort ook uw woning verkopen? Vraag dan hier een gratis waardebepaling aan, onze makelaars komen graag bij u langs om u te adviseren over de actuele waarde van uw eigendom.

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van dit artikel, aarzel dan niet om ons te contacteren via advies@deboerenpartners.be