fb pixel

Wonen in de Kempen? Dat is genieten!

03-06-2019

Van onze 17 kantoren, bevinden er zich maar liefst vijf in het prachtige Kempen. En terecht, want in deze omgeving valt er heel wat te beleven!

Geografisch gezien reiken de Antwerpse Kempen van Hoogstraten naar Oost- en Westmalle tot aan de zuidgrens bij Lier (Voorkempen), Nijlen richting Herentals, Geel, Mol en zo tot bij Turnhout.

Daarnaast brengt wonen in de Kempen vele voordelen met zich mee. Enerzijds geniet je van de wondermooie natuur en anderzijds heb je een vlotte verbinding met Antwerpen en Nederland.

Toerist in eigen land: wandelen en fietsen in de Kempen

Iedereen kent natuurlijk de traditionele plekken zoals de Lilse Bergen, de Mosten en het Zilvermeer, maar wonen in de Kempen betekent dat je het geluk hebt om alle aspecten van dit prachtig stukje België te ontdekken!

We zullen beginnen met een wist-je-datje: wist je dat het in de Antwerpse Kempen 's zomers vaak een paar graden warmer is dan in de rest van het land? Dit komt omdat het een vlak gebied is met een zanderige grond.

Drievennenstraat, villa te Turnhout te koop

Zo, dat gezegd zijnde, geven we je graag onze top 5 van prachtige landschappen:

 1. De Liereman tussen Oud-Turnhout en Arendonk
 2. Lovenhoek in Vorselaar [Veusseleir]
 3. Den Rooy in Hoogstraten Meerle
 4. De Sahara van Lommel in de Limburge Kempen
 5. Het Turnhouts Vennengebied

Al eens gedacht aan een wandel- of fietstocht in de Kempen? In elk van bovenstaande natuurgebieden is het heerlijk vertoeven tussen dieren en planten. Hier kan je zalig picknicken met de kinderen, fietsen met je partner of joggen met je hond!

Dagje uit in de Kempen

Geen wandelaar of fietsfanaat? Ook voor een avontuurlijk dagje uit kan je perfect in de Kempen terecht. Er zijn namelijk verschillende populaire en alom gekende locaties, zoals 't Plezantste Land of Bobbejaanland in Lichtaart, Megaspeelstad in Wechelderzande en de Olmense Zoo [jollezie].

Liever een dagje uit op het water? Ook dan is de Kempen the place to be:

 • Op een zonnige dag kan je van Retie tot in Grobbendonk [Grobbendoenk] varen met de kajak of kano. De Kleine Nete [de Neet] wijst de weg langs verschillende toeristische trekpleisters tot aan de eindbestemming waar je een terrasje kan meepikken bij Bartel Van Riets Den Herberg;
 • Ook in Herentals kan je vertoeven in of spelen met water in Hidrodoe, een interactief doe-centrum over water in het Netepark;
 • Om in thema te blijven, kan je op de Pannenkoekenboot in Dessel genieten van een heerlijke maaltijd en idem uitzicht dankzij de uitkijktoren die zich hier bevindt!

Kayak of kano varen op de Nete

Toch niet zo'n waterrat, maar eerder een cultuurliefhebber? Met een woning in de Kempen kan je elk weekend cultuur opsnuiven:

 • Begijnhof in Turnhout, Hoogstraten, Herentals, ...
 • Kasteel van Vorselaar
 • Toeristentoren in Herentals
 • Scherpenbergmolen in West- en Oostmalle

Met kers op de taart het belfort en begijnhof van Lier, deze staan op de UNESCO lijst voor Werelderfgoed!

Lekker eten in de Kempen

De lijst aan streekproducten die in de Kempen geproduceerd wordt, is eindeloos. Alle streekproducten hebben met elkaar gemeen dat ze op traditionele wijze worden bereid, een sterke verbondenheid hebben met de streek en lokaal geproduceerd worden:

 • De aardbeien [jerbezen] van Hoogstraten zijn op wereldniveau een absoluut topmerk!
 • Minder bekend is de hoeve van Kempense Geitenkaas tussen de Kasterleese bossen en de landelijke Netevallei.
 • Nog van absolute topkwaliteit zijn de Trappisten van Westmalle.
 • Proef ook eens van een plaatselijk dorpsbier. In de Kempen wagen vele hobbybrouwers hun kans om een eigen brouwsel in hun favoriete stamcafé te leggen!

Aardbeien Immo Makelaar Hoogstraten

Onze makelaars in de Kempen houden ook van een lekker etentje af en toe, wie niet? Hun tips:

 1. Kan10 in Kasterlee [Kastel]
 2. Puur in Turnhout [Turnaat]
 3. El Toro in Herentals [Hertals]
 4. Ferm in Poederlee [Peujel]
 5. Test in Turnhout

De top 3 van onze makelaars in de Kempen

Nu je ondertussen een ware Kempenaar in hart en ziel bent, geven we nog heel graag de top drie activiteiten van onze makelaars in de Kempen mee:

 1. De festivalzomers staan zonder meer op nummer één. Muzikale liefhebbers hebben van juni t.e.m. augustus een overvolle agenda dankzij o.a. Graspop, Groezrock, Reggae Geel, ...
 2. Is het mooi weer? Neem de fiets en ga op ontdekking in je nieuwe omgeving! De Kempen bieden zoveel mooie fietspaden langs o.a. molens, rivieren, ...
 3. Een echte dierenliefhebber heeft mistens een van de vele boerderijen in de Kempen bezocht. In deze mooie streek vind je tal van doe-, kijk-, zorg-, knuffel- of kinderboerderijen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Overtuigd? Wel, wij heten u van harte welkom in de Kempen! Ontdek hier ons kantoor in uw buurt.