aantal slaapkamers
2
aantal badkamers
1
Oppervlakte
149 m²
epc

€ 285.000

Begijnhof 65, 2300 Turnhout

Beschikbaar : in onderling overleg

Unieke kans om te wonen of ondernemen op het Turnhoutse Begijnhof, ongetwijfeld het meest pittoreske plekje die de stad te bieden heeft. Het Begijnhof vormt een oase van rust en groen voor zijn bewoners,  heerlijk verscholen in het hart van het stadscentrum. Het werd in de 13de eeuw opgericht en is sinds 1998 Unesco werelderfgoed. Het vroeg classicistische poortgebouw, het langwerpig, met bomen omzoomde plein omringd met de begijnenhuisjes, kasseien, hagen, een schapenweide, waterpompen en smeedijzeren straatlantaarns typeren dit Begijnhof. Daarnaast zijn er nog de prachtige barokke begijnhofkerk uit 1655, de kapel van Heilig Aanschijn en de gerestaureerde Calvariekapel.

Recht tegenover de Lourdes grot bevindt zich dit eigendom aan nummer 65. Het gelijkvloers wordt momenteel succesvol uitgebaat als "Bistro Begijnhof 65". Hier heeft u de kans om uw horecadroom te verwezelijken op een unieke locatie. Maar evengoed tovert u dit eigendom met slechts enkele kleine ingrepen om tot een gezellige woning met stadstuin en 2 slaapkamers. Contacteer ons voor een bezoek laat u verrassen door deze erfgoedparel. 

Gelijkvloerse verdieping

De inkomhal met gastentoilet geeft toegang tot het restaurant op de kenmerkende dambord vloer. Het restaurant biedt plaats aan 35 personen en heeft een gezellige haard, bar en professioneel uitgeruste keuken. 

Eerste verdieping
De grootste slaapkamer is momenteel in gebruik als woonkamer. Verder is er nog een 2e slaapkamer, een dressing met toegang tot een grote zolderruimte en de badkamer. 

Buitengebeuren en bijgebouw
Aan de achterzijde bevindt zich een heerlijke stadstuin met groot terras en een bijgebouw, momenteel ingericht als een gezellige bar met extra opslagruimte.

Wat is erfpacht? 
Bij erfpacht krijgt u in ruil voor een maandelijkse pacht (canon), het genotsrecht deze Begijnhofwoning. De duurtijd van de overeenkomst is maximaal 99 jaar. De eerste periode van 33 jaar werd aangevangen op 1 januari 2010, dewelke op het einde 2 maal verlengd kan worden voor nogmaals 33 jaar, om zo in totaal op 99 jaar te komen. De erfpacht is overerfbaar, verkoopbaar en verhuurbaar. U kan het erfpachtrecht bijgevolg evengoed overdragen aan uw (klein)kinderen in de vorm van een schenking of een erfenis. De maandelijkse canon (momenteel geïndexeerd tot 615,03 EUR) die u aan het Turnhoutse OCMW betaalt is bovendien fiscaal aftrekbaar in uw personenbelasting. In ruil daarvoor zorgen zij voor het volledige onderhoud van het Begijnhof. U engageert zich om dit bijzondere stukje erfgoed in stand te houden. Tot slot is er een verlaagd tarief van toepassing op de te betalen registratierechten bij de aankoop.

Bijzonderheden
- Kelder en zolder 
- Horecavergunning
- Het begijnhof is autoluw maar bereikbaar om te laden en lossen. Uw bezoekers parkeren vlakbij aan (parking De Warande of Sint-Beggaplein)
- Staanplaatsen te huur voor bewoners
- Laag kadastraal inkomen van slechts 493 EUR
- Asbestveilig 
- Goegekeurde elektrische installatie 
- Ook mogelijkheden voor vrij beroep of dienstverlening

Neem zeker al eens een kijkje in dit bijzondere eigendom via de interactieve grondplannen: https://deboerenpartners.virtimmocontent.be/start-visit/4136Aantal keer bekeken 1507 keer bekeken

Details

Grond opp.
ca. 120 m²
Bewoonbare opp.
ca. 149 m²
Slaapkamers
2
Badkamers
1
Terras
Ja
Referentie nr.
6047 TCV
Beschikbaarheid
in onderling overleg
Tuin
Ja
Kadastraal inkomen
€ 493
Verwarming
individueel gas cv
EPC
419 kWh/m²
E
EPC code
20231204-0003053973-RES-1

Vlaamse Codex R.O.

Stedenbouwkundige inlichtingen
In aanvraag
Stedenbouwkundige vergunning
In aanvraag
Bestemming
woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
Dagvaardingen
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig
Verkavelingsvergunning
Geen verkavelingsvergunning
Overstromingsrisico
Niet meegedeeld

Uw contactpersoon

Constantin Vermeulen

Constantin Vermeulen

Bel Constantin mail Constantin

Regio Turnhout

Maandag t.e.m. vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: Op afspraak

Constantin Vermeulen, erkend vastgoedmakelaar, BIV nummer 504120, België
Ynse Vanderbeken, erkend vastgoedmakelaar, BIV nummer 514789, België
 

Grote Markt 22, 2300 Turnhout

+32 14 22 42 00 (telefoon)
turnhout@deboerenpartners.be


Meer info of een bezoek?

Gelieve het juiste antwoord aan te vinken, zodat wij onze website veilig kunnen houden