aantal slaapkamers
5
aantal badkamers
5
Oppervlakte
730 m²
garage aanwezig
ja
epc

€ 950.000

Krommendijk 43, 2382 Ravels Poppel

Beschikbaar : af te spreken met eigenaar

Een modernistische villa gelegen in een parkachtige tuin. Kom binnen in deze betoverende villa; een toonbeeld van architectonische pracht en potentie. De villa is in 1992 ontworpen door gerenommeerd architect Herman Boonen. Hij ziet architectuur als een vorm van toegepaste kunst waarbij functionaliteit en expressie samengaan.  

Het concept van deze woning geeft al bij de eerste aanblik blijk van next level inzicht in de steeds verrassende combinatie van een aangename moderne vormgeving, ruwe natuurlijke soberheid en maximale exploitatie van ruimtes. Zo gaat Boonen in deze villa voluit voor sterke zichtlijnen, onderlinge verbinding van de ruimtes en maximale beleving van de parkachtige tuin. De strakke lijnen en geometrische vormen creëren een harmonieus samenspel tussen de ruwe materialen en de omringende natuur.

 Vanuit elke hoek van de woning kunt u genieten van de onder architectuur aangelegde parkachtige tuin. Dit adembenemende uitzicht geeft een gevoel van rust en sereniteit. Op de begane grond zijn een entree, de garage, een bar met wijnkelder, een badkamer met sauna, een separaat toilet en een binnenzwembad gelegen. In een vrijstaand bijgebouw is het atelier gesitueerd. Door de vides in de villa staan verschillende vertrekken met elkaar in verbinding waardoor een zeer ruimtelijke ervaring ontstaat. De vides bieden zicht op onderliggende vertrekken wat voor verrassende perspectieven zorgt en bijdraagt aan een bijzondere woonbeleving. De woning is voorzien van vele vaste houten interieurelementen zoals kasten, lades en andere opbergmogelijkheden.

Op de eerste verdieping bevinden zich de entree met garderobe en toilet, de woonkamer, de eetkamer met toegang tot de bibliotheek, een keuken met zitgedeelte en toegang tot het terras, bijkeuken met wasmachine-aansluiting en toilet en een slaapkamer met badkamer-en-suite. Het ontwerp van deze verdieping is esthetisch mooi en tegelijkertijd functioneel en tot in de details doordacht. Boonen werkt veel met volumewerking en licht-schaduw effecten en wil met zijn architectuur een verfijnde levensstijl aanbieden die berust op de harmonie tussen krachtig modern design en de omringende parkachtige tuin.

Op de tweede verdieping zijn gelegen vier slaapkamers, drie badkamers, vide met werkplek en vide met bibliotheek. Deze woning is aan een upgrade toe naar hedendaagse comfortnormen maar het beste nieuws is ongetwijfeld dat het unieke concept is behouden en de structuur van de woning sterk en duurzaam is. De parel is intact gebleven en de boodschap: opnieuw laten glanzen in een moderne context.

Ook de ligging van de villa is top: aan een rustige woonstraat, gelegen in het groen en dichtbij alles wat de moderne mens verlangd.

Als u een liefhebber bent van architectuur en geïnteresseerd bent in het bezitten van een uniek stukje modernisme, dan is deze woning van Herman Boonen een unieke kans. De woning heeft enorm veel potentie en is zorgvuldig ontworpen om zowel esthetisch als functioneel te zijn. De ruime verdiepingen zijn doordacht ingedeeld en bieden een uitstekende combinatie van comfort en stijl. De grote raampartijen zorgen voor overvloedig natuurlijk licht en creëren een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. Het geheel straalt een tijdloze elegantie uit die perfect past bij de visie van Herman Boonen en zijn streven naar architectuur die de tand des tijds doorstaat.

Bijzonderheden
- Bewoonbare oppervlakte circa 730 m²
- Perceel oppervlakte 6755 m²
- Bouwjaar 1992
- Alarm
- Lift
- Centrale verwarming op gas en elektriciteit
- Energielabel D

Neem zeker al eens een kijkje in de woning via het interactief grondplan: http://deboerenpartners.virtimmocontent.be/start-visit/3687Aantal keer bekeken 158 keer bekeken

Details

Grond opp.
ca. 6755 m²
Bewoonbare opp.
ca. 730 m²
Gevelbreedte
24 m
Straatbreedte
38 m
Slaapkamers
5
Badkamers
5
Terras
Ja
Garages
Ja
Parkings (binnen)
Ja
Parkings (buiten)
Ja
Referentie nr.
5762 TBB
Bouwjaar
1992
Beschikbaarheid
af te spreken met eigenaar
Tuin
Ja
Kelder
Ja
Berging
Ja
Lift
Ja
Wijnkelder
Ja
Zwembad
Ja
Vijver
Ja
Kadastraal inkomen
€ 3604
Verwarming
individueel gas cv
EPC
325 kWh/m²
D
EPC code
20230501-0002879476-RES-1
Dubbel glas
Ja
Isolatie
Ja

Vlaamse Codex R.O.

Stedenbouwkundige vergunning
Vergunning uitgereikt
Bestemming
Woongebied met landelijk karakter
Dagvaardingen
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Voorkooprecht
Geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig
Verkavelingsvergunning
Verkavelingsvergunning
P-score
D
G-score
B
Overstromingsrisico
mogelijk overstromingsgevoelig gebied

Uw contactpersoon

Bart Buise

Bart Buise

Bel Bart mail Bart

Regio Turnhout

Maandag t.e.m. vrijdag: 9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag: Op afspraak

Constantin Vermeulen, erkend vastgoedmakelaar, BIV nummer 504120, België
Ynse Vanderbeken, erkend vastgoedmakelaar, BIV nummer 514789, België
 

Grote Markt 22, 2300 Turnhout

+32 14 22 42 00 (telefoon)
turnhout@deboerenpartners.be


Meer info of een bezoek?

Gelieve het juiste antwoord aan te vinken, zodat wij onze website veilig kunnen houden