fb pixel

3 tips om de verkoopprijs van je woning op te waarderen

01-08-2018

Net zoals bij een eerste ontmoeting tussen twee mensen, wil je bij de eerste bezichtiging van je woning meteen de juiste snaar raken.

Mensen die namelijk meteen een thuisgevoel krijgen bij jouw woning, zullen sneller geneigd zijn om een bod te doen.

Wil je een woning verkopen die al een beetje verouderd is? Dan kan een likje verf of een kleine verandering in het interieur al een heel verschil maken!

Hieronder geven we je nog tal van andere tips en tricks om een meerwaarde aan je woning te creëren en zo de verkoopprijs van je woning op te waarderen!

1. Voor de waardebepaling

Om de verkoopprijs van je woning op te waarderen, is het belangrijk dat je al een aantal aanpassingen aan je huis doorvoert, alvorens de schatter voor een waardebepaling langskomt.

Zo kan je onder meer al een aantal zaken aanpassen die op de lijst met parameters staan van de schatter, en zal je merken dat dit onmiddellijk een positieve invloed heeft op de verkoopprijs van je woning. Enkele zaken die de moeite waard zijn om te bekijken:

  • de afwerking van je woning;
  • de kwaliteit van je materialen;
  • de staat waarin je woning zich verkeert;
  • de mate waarin je elektriciteit conform is;
  • de energiezuinigheid van je woning.

Heb je bijvoorbeeld een sterk verouderde woning en wil je net dat stapje verder gaan om een meerwaarde voor je huis te creëren? Denk dan eens na over renovatiewerken. Elke recente (lees: 10 jaar) renovatie is een meerwaarde voor je huis en kan een immens verschil maken bij het bepalen van de verkoopprijs.

Bovendien hoeft een renovatie ook helemaal niet duur of tijdrovend te zijn. Vandaag de dag bestaan er tal van DIY-projecten. Besteed je liever niet te veel geld en tijd uit maar ben je wel bereid om een aantal parameters voor de waardebepaling aan te pakken? Waardeer je woning dan op met een simpel likje verf of de vervanging van bepaalde materialen! Lichte kleuren geven de optische illusie van een grotere ruimte en witte muren geven daarbovenop de indruk dat er meer licht in huis is.

2. Fotoshoot!

Een andere manier om de verkoopprijs van je woning te verhogen, is door professionele foto's te voorzien. Kandidaat-kopers zijn heel visueel ingesteld en zullen getriggerd worden bij het zien van foto's van die ene droomwoning.

Wil je dus een snelle verkoop van je woning aan de hoogst mogelijke verkoopprijs? Ga dan voor mooie foto's die de effectieve waarde van je woning tonen.

Hieronder enkele tips om je woning goed in beeld te brengen:

  • Zorg dat je woning opgeruimd is;
  • Creëer een huiselijke sfeer door magazines, familiefoto's, een fruitmand, enz. in beeld te brengen;
  • Breng sfeer in huis met wat bloemen en planten.

Leg dromen vast, geen ruimtes. Inspiratie voor mooie interieurfoto's en -styling kun je opdoen via onze instagrampagina.

Lees meer over het stylen van je woning aan de hand van de volgende tips van onze vastgoedfotograaf.

3. Eerste bezoek van kandidaat-kopers

Vanaf dat iemand je huis komt bezichtigen, moet er een alarmbelletje afgaan. Deze persoon is effectief geïnteresseerd in het kopen van je woning. Je wilt de woning echt op zijn best.

Ook hier hou je best rekening met de kracht van een eerste indruk, of zoals men zegt: liefde op het eerste gezicht. Verzorg de algemene uitstraling van je huis. Zorg dat het fris ruikt, eventueel met wat geurstokjes. Steek de openhaard aan of bak lekkere koekjes en zorg zo voor een gezellige sfeer met onder andere een gepast muziekje op de achtergrond.

Om je kansen te verhogen en een echte meerwaarde aan je huis te geven, raden we je aan om dezelfde tips als die van bij de fotoshoot toe te passen wanneer iemand je huis komt bezichtigen.