fb pixel

5 tips om je woning snel te verkopen

08-12-2017

Heb je de beslissing genomen om je woning te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit niet te lang duurt. Daarom delen wij hieronder alvast 5 relevante tips die je helpen om je appartement of huis snel te verkopen! 

 

TIP 1 - Een correcte waardebepaling van je woning

Je haalt het liefst zoveel mogelijk uit de verkoop van je eigendom, maar een te hoge vraagprijs kan ervoor zorgen dat je woning te lang op de markt staat. En dat willen we niet! Een correcte en  marktconforme waardebepaling van je woning is dus cruciaal. Hoe wij dit garanderen?

  • Ons netwerk bestaat uit 16 lokale kantoren. Onze makelaars komen uit de streek en kennen hun regio als geen ander. Deze kennis van de lokale woningmarkt is van onschatbare waarde bij het bepalen van een realistische vraagprijs van uw eigendom.
  • Onze makelaars brengen alle factoren in rekening die nodig zijn om tot een correcte waardebepaling van je woning te komen: de ligging, de grootte van het perceel, de straatbreedte van het perceel, de oriëntatie van de zon, de bewoonbare oppervlakte en indeling van de woning, de graad van afwerking van zowel de woning als de tuin, de aanwezige extra’s (oa. zwembad, tennisbaan, terras(sen), parking(s)), vergelijkingspunten (recente en gelijkaardige verkopen in de omgeving) en sentiment van de markt (is er veel vraag naar uw bepaalde eigendom). Ze gebruiken hierbij een professionele schattingstool.
  • Wanneer de makelaar de volledige waardebepaling van je woning heeft opgemaakt, legt hij/zij deze voor aan collega’s. Op die manier gaan we na of de collega’s de mening en gevoelens over de verkoopwaarde van uw eigendom delen en kunnen we deze indien nodig aanpassen.

Benieuwd naar de waarde van je eigendom? Contacteer ons voor een vrijblijvende en gratis schatting!

 

TIP 2 – Professionele foto's

De zoektocht naar een nieuw eigendom gebeurt in de eerste plaats online. Ook jouw kandidaat-kopers zullen eerst een selectie in het woningaanbod maken op basis van de foto’s die ze vinden op vastgoedsites. Het gevoel dat mensen krijgen bij de foto’s is dus enorm belangrijk.

Ook wij merken dagelijks de kracht van professionele fotografie en werken daarom samen met onze huisfotografen die gespecialiseerd zijn in vastgoedfotografie. Een beroepsfotograaf houdt rekening met de lichtinval, brengt de ruimte op orde, maakt haarscherpe beelden en geeft de kleuren en ruimtes weer zoals die er in werkelijkheid uitzien.

Ga je zelf aan de slag? IMMOSCOOP geeft enkele concrete tips voor het maken van goede foto’s van je woning! 

 

TIP 3 – Schakel social media in

Jouw eigendom zal sowieso via verschillende kanalen en op verschillende plaatsen verschijnen:

  • De website van de makelaar
  • De portaalsites waaronder IMMOSCOOP
  • De etalage van de makelaar

Maar wil je op korte tijd met weinig (of geen) geld een nog groter bereik halen en de kans op het bereiken van de koper vergroten? Schakel dan zeker social media in!

Ook wij zijn sterke voorstander van het gebruik van social media om onze eigendommen in de kijker te zetten. Facebook is bijvoorbeeld een heel krachtig platform, aangezien je facebookvrienden jouw woning eenvoudig kunnen delen met vrienden die mogelijk interesse hebben.

Op de meeste vastgoed websites zal je de mogelijkheid hebben om jouw pand te delen op verschillende social media platforms. Hieronder zie je een voorbeeld van onze eigen website, waar je de keuze hebt uit volgende kanalen: Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest of mail.

social media de boer & partners

 

TIP 4 – Organiseer een open huis

Wat ook goed werkt om je woning snel te verkopen, is het organiseren van een open huis. Wanneer je makelaar een open huis organiseert worden meerdere kandidaat-kopers uitgenodigd om op één bepaald moment jouw pand te komen bezichtigen.

Geïnteresseerden moeten geen afspraak maken*. Dit werkt voor velen drempelverlagend: je bereikt mensen die in eerste instantie geen afspraak zouden gemaakt hebben, maar tijdens de bezichtiging mogelijk toch verliefd worden op jouw woning. De makelaar zal tijdens het open huis de geïnteresseerden te woord staan en hen de nodige informatie geven.

*(Vanwege COVID-19 is een afspraak maken momenteel verplicht)

TIP 5 – Bereid je woning voor op de bezichtigingen

Ga je verkopen en is je woning nog bewoond? Hou er dan rekening mee dat het voor veel kandidaat-kopers moeilijk is om de originele inrichting weg te denken. Orde, licht, rust en ruimte zijn daarom enorm belangrijk wanneer je je woning zo snel mogelijk wil verkopen. Volgende checklist vermeldt bijkomende tips wanneer je je woning gaat voorbereiden voor de eerste bezichtigingen.

Ga je verkopen en is je woning niet langer bewoond? Dan zorg je er best voor dat je woning leeg of functioneel bemeubeld is. Geef bezoekers een idee van de afmetingen én functie van een ruimte. Dit doe je door in de leefruimte slechts een tafel, stoelen en zetels te laten staan. In de slaapkamers laat u bijvoorbeeld alleen het bed staan. Indien dit niet mogelijk is, maakt u de woning best leeg. U kan hier perfect een kamer voor gebruiken: offer de kleinste kamer op om spullen weg te bergen.

Het gaat om details waar je mogelijk niet aan denkt wanneer je gaat verkopen, maar die een wereld van verschil kunnen maken voor kandidaat-kopers!

 

 

Er zijn dus heel wat tips om de verkoop van je eigendom te bevorderen. Graag bijkomend advies? Aarzel dan niet om ons te contacteren: advies@deboerenpartners.be