fb pixel

Eind mei: Do It Yourself

24-05-2017

In de Week van de DIY (do it yourself) worden Vlamingen gestimuleerd om zelf te klussen. Daarom hebben wij voor de laatste week van mei elke dag een leuke DIY in petto! 

We hebben enkele hele leuke (en eenvoudige) projectjes voor jou uitgekozen om samen met het hele gezin te beleven. Wij geven er alvast een lap op!

Dag één

Een leuke fluffy hanglamp met pluimen.

Deze pluimige hanglamp is een echte eyecatcher en zorgt voor dat extra cachet in jouw interieur. Heel plezierig om te maken en absoluut niet moeilijk.

Wat heb je nodig?

 1. Een lampion bol (of vorm naar keuze)
 2. Enkele pluimensliertjes (dit hoeft niet wit te zijn en kan dus in elke kleur naar eigen smaak)
 3. Stevige lijm

Stap 1:

Plooi de lampion open en bevestig deze zodat hij niet terug in elkaar kan plooien.
 

Stap 2:

Begin onderaan. Kleef de pluimenslierten helemaal rond de opening en zorg ervoor dat de uiteinden van de pluimen voorbij de opening komen. Als het korte slierten zijn kan je best telkens kringen kleven. Als het hele lange slierten zijn kan je deze spiraalgewijs rond de lampion kleven. Gebruik voldoende lijm, maar let er goed op dat de pluimpjes niet gaan klitten en aan elkaar kleven. 

Stap 3:

Eindig met het kleven van de slierten tot vlak aan de opening.

Stap 4:

Laat alles eventjes uitdrogen en hang de pluimenbol omhoog

Stap 5:

Genieten maar!

 

 

Dag twee

Nooit meer kringen op de tafel dankzij deze originele onderzetters! Je raadt het nooit... deze onderzetters zijn gemaakt van oude CD's en overschotjes van tafelzeil! Beide producten kan je zo goed als kostenloos vinden. Dat maakt dat dit een erg low budget projectje is. Een kleine stap in de portemoneé maar een grote stap in jou interieur!

Hoe ga je te werk:

Je verzamelt verschillende restjes Tafelzeil. Dit is erg krasvrij en bovendien waterbestendig. Iedereen heeft nog wel wat oude CD's in de kast liggen of je kan ze heel goedkoop terugvinden op rommelmarkten of kringlopen.

Teken de CD af op het stukje tafelzeil, knip uit, lijm het vast aan de CD en klaar!

Je kan je creativiteit bovenhalen en enventueel mozaïkjes knippen of verschillende tafelzeilen combineren. Let er uiteraard wel op dat het oppervlakte recht blijft zodat je glas niet kan omvallen.

Dit is een leuk knutselmomentje om samen met de kindjes te doen. Zo kan iedereen zijn eigen gepersonaliseerde onderzetter maken. Ze zullen nog nooit zo gewillig geweest zijn om hun eigen onderzetter uit te proberen!

 

 

Dag drie

Wie kent ze niet? Die kleurijke lettermagneetjes op de koelkast. Erg handig, maar niet echt dé parel uit je interieur te noemen... Dat is nu verleden tijd dankzij deze leuke DIY! In één wip maken we er prachtige Bling Bling magneetjes van!

Wat heb je nodig:

 1. Uiteraard een hoop van deze magneetjes
 2. Spuitbus witte primer
 3. Dekkende spuitbussen in goud, brons of zilver

Leg de lettertjes naast elkaar op een beschermingsdoek. Zorg dat alle kanten bereikbaar zijn. Spuit met de primer spuitbus ruim over de lettertjes.

Let op! Het spuiten met de spuitbus doe je best buiten of op een goed verluchte plaats. De dampen van de meeste spuitbussen zijn namelijk giftig. 

Als de primer goed droog is kan kan de goudlaag spuiten. Laat de goudgespoten lettertjes voldoende drogen en uitharden alvorens aan te raken.

Kijk naar het verbluffende resultaat!

 

Dag vier

Om in de Bling Bling stijl te blijven heb ik ook deze leuke DIY! Ik laat jou graag zien hoe je deze prachtige low budget kroonluster maakt van een simpele plafondlamp.

VOOR

              

NA

 

 

Wat heb je nodig:

 1. Een hanging basket (of hangmand)
 2. Een spuitbus zilver (of goud, brons, naar eigen smaak)
 3. Haakjes (om het geheel nadien aan de plafondlamp te bevestigen)
 4. Metaaldraad met versieringsparels (eventueel kerstversiering)

Stap 1

Spuit de metalen vorm van de handmand volledig. Laat dit goed drogen en uitharden zodat het bewerkbaar is. 

Stap 2

Draai en wikkel de draad met parels overal rond de metalen vorm. Zorg dat de versiering overal mooi gelijk is verdeeld.

Stap 3

Bevestig het geheel aan de plafondlamp door middel van de haakjes. Let er op dat het stevig vasthangt zodat het zeker niet naar beneden kan vallen.

Geniet van dit glamoureuze licht objectje! De pareltjes zullen een fijne schittering op de muur en plafond geven!

 

Dag vijf

Iedereen weet dat fruit gezond is! Een mooi gevulde fruitmand is al jaar en dag een leuke manier om je huis wat kleur te geven.

Maar ben je zelf niet zo'n fruiteter of hou je het liever wat soberder dan is deze DIY zeker eentje voor jou!  Deze sobere bruine peertjes geven een knipoog naar de traditionele fruitmand. Je kan er even goed een fruitmand mee vullen of je kan ze in een glazen snoeppot stoppen.

Wat heb je nodig?

 1. Enkele gloeilampjes ('peertjes' zoals ze zeggen)
 2. Touw
 3. Enkele korte takjes
 4. Stevige lijm

Stap 1

Lijm een takje onderaan vast aan de gloeilamp. Het takje zal dan dienen als steel van de peer. 

Stap 2

Wikkel het touw rond de gloeilamp, beginnende bij de steel zodat de steel extra stevigheid krijgt. Wikkel het touw netjes rondom. Zorg dat er geen spleetjes te zien zijn. Gebruik voldoende lijm zodat het touw nergens loskomt.

Stap 3

Als de peertjes ingewikkeld zijn met touw laat je ze goed drogen. Nadien kan je ze schikken in een mand of vaas naar eigen smaak.

 

Dag zes

Hebben we van de vorige DIY nog wat touw over? Dan kunnen we ineens overgaan naar de volgende DIY. Vandaag maken we deze low budget mand!

Wat hebben we nodig?

 1. Een kartonnen doos
 2. Touw
 3. Bekleding voor binnenin 

Logischerwijs wordt de doos nu ingewikkeld met touw. Je kan een sobere doos maken zoals in de voorbeeldfotos. Maar je kan ook een kleurrijke doos maken door het gebruik van kleurrijk wollentouw en een binnenbekleding met leuke print.

Nu kunnen we in stijl al onze spulletjes netjes opbergen.

 

Dag zeven

Chocolade, aardbei, framboos, rozijntjes, suikertjes, muizenstrontjes,... Hmmmm lekker...! Deze leuke kleurrijke donutkussens konden niet achterblijven! 

Neem je haak- en brienaalden uit de kast en ga aan de slag om dit heerlijke lekkernijtje te maken. Zo'n donutkussen zorgt voor humor en kleur in je interieur!

Hopelijk hebben jullie genoten van deze leuke knutselprojectjes!